0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Forfatter måtte skrive om det umulige: »Jeg er sikker på, at hvis jeg havde læst en bog som den her, inden jeg selv havde født, så var jeg ikke blevet så syg.

Olga Ravn var ved at dø af skræk efter hun fødte, hun var nødt til at skrive om det for at overleve. Det blev mere horror end realisme.

FOR ABONNENTER

»Den handler om en kvinde, Anna, der føder et barn og efterfølgende får en fødselsdepression. Barnet, Anna og hendes svenske kæreste Aksel flytter til Stockholm. Der er hun meget ensom og har det ekstremt dårligt. Min egen graviditet og fødsel chokerede mig. Jeg havde en følelse af: »Hvorfor er der ikke nogen, der har fortalt mig det her?«. Jeg kunne mærke, at jeg blev nødt til at skrive, ellers ville jeg simpelthen ikke klare den. Jeg ville skrive om erfaringen med at blive mor, med at få en fødselsdepression. Det var svært, både personligt og formelt, for hvilken litterær form kan man give det?«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Annonce