0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Uhyggeligt: Her er 5 fantastiske og skræmmende eventyr, du skal læse

Det er så uhyggeligt inde i husene, i de trange kamre, i de kølige køkkener, i studenterhybelen, ja, selv i de fine stuer. Det er halloween 2020, mange er sendt hjem, og flere vil sikkert følge trop. Hvilket bedre tidspunkt end nu til at dykke ned i hjemmets uhygge og husholdningens surrealisme, til at gå på opdagelse i fantastiske miniaturer og eventyr for små lukkede rum.

FOR ABONNENTER

Det passer mig godt, at teksterne alle foregår i universer, der til forveksling ligner vores eget. Jeg befinder mig godt i fiktionens forstadskøkken, i småbørnsskolen, ved studiestarten over de studerendes hvide toastbrød og i det airconditionerede hjem side om side med en kvinde, som laver middagsmad til sin mand. Alle de uforklarlige hændelser bliver kun mere prægnante og chokerende ved at foregå i så dagligdags kulisser, og jeg kan slet ikke få nok af at undersøge den tilsyneladende realisme, der bliver ved med at udvide sig, indtil der ikke længere er tale om realisme. I de fem teksters små universer er personerne hele tiden i tvivl om, hvorvidt de fortsat tøffer rundt i deres almindelige liv, eller om de endelig er brudt igennem til en vidunderlig verden.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce