0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hbo Nordic
Foto: Hbo Nordic

Skuespilleren Frances McDormand faldt i sin tid så meget for den halsstarrige og besværlige romanfigur Olive Kitteridge, at hun både producerede og selv spillede titelrollen i en HBO-produktion.

Elizabeth Strout trækker vores skjulte sider frem i lyset: Jeg har altid interesseret mig for de her følelser, vi har, men ikke fortæller selv vores nærmeste om

Hun skriver om de små samfund og de lavmælte eksistenser. Hendes personer striber hellere hele hjemmet op med gul tape for at undgå ægtefællen, end de taler ud, og først som gamle indser de, at de glemte at vise deres nærmeste kærlighed, mens tid var. Men forfatteren Elizabeth Strout elsker sine figurer og vender tilbage til dem. Vi taler med hende om ensomhed og hvasse eksistenser, om trangen til at stjæle en lyseblå bh og om et USA, hvor den onde ånd er sluppet ud, og Trump skræmmer hende til døde – men også om et lille lys i mørket.

FOR ABONNENTER


Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce