0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Med den ny roman 'Bob' har Helle Helle for første gang skrevet en roman, der foregår i København. Der boede hun også selv som ung, men flyttede senere ud på landet, hvor der er udsigt til plovfurer og roekuler. Ligesom på Lolland, hvor hun voksede op.

Helle Helle: »En karklud, der hænger over en vandhane som aldrig før, kan virkelig sige meget om ejeren af den karklud«

For første gang i sine 27 år som forfatter er Helle Helle med sin ny bog ’Bob’ ude i genbrug. Hovedpersonerne er nemlig gengangere fra hendes forrige roman. Hun lader gymnasiekæresteparret fra Lolland flytte til Vanløse, ligesom hun selv gjorde som ung og mødte byen med en vis akavethed.

FOR ABONNENTER

Jeg hilser kort på hendes mand, billedkunstneren Mikkel Carl, der stikker hovedet ud ad døren, da jeg sammen med fotografen står ud af bilen ved det gulkalkede skovløberhus tre kilometer fra Sorø. Jeg ser hendes entré med skakternet gulv og trappen til førstesal, jeg ser gæstetoilettet og den lillebitte vase med lavendler på vasken, og jeg sidder i spisestuen, hvor der er dækket op med hjemmebagt krydderkage og luciakatte og coronaforsvarligt med mælkekande på hver plads. Men jeg ser ikke, om hendes karklud hænger over vandhanen i køkkenet.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce