0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Susanne Staun handler tit i trods. Og når tidsånden skråler på ung og smuk, vælger hun gammel. Som da hun opfandt sin krimiheltinde Fanny Fiske, der var oppe i årene allerede ved sin lancering for 22 år siden.

I sin krimi kan hun sige alt det, hun ikke orker i debatspalterne

Hvis vi kan tale om friblødning, kan vi vel også tale om anal inkontinens. Det mener Susanne Staun, der for syvende gang sender sin aldrende og sexede krimiheltinde, Fanny Fiske, i felten. Med nye kropslige udfordringer og en strømpistol i tasken.

FOR ABONNENTER

De var »totalt åndssvage«, syntes hun. Og fik lyst til at karikere genren med sit eget bud. Til lejligheden opfandt hun en aldrende og egocentreret profileringsekspert, der med sin korte sorte pagefrisure, slanke figur og ved hjælp af utallige kosmetiske operationer kan få de mænd, hun peger på. Hun bor og arbejder i det frit opfundne europæiske land Cornwell-Grafton (opkaldt efter Susanne Stauns egne forfatterforbilleder Patricia Cornwell og Sue Grafton) og drikker rigeligt af den italienske brandy Vecchia Romagna.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu