0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Therese Alice Sanne / bearbejdet af Tomas Østergren
Foto: Therese Alice Sanne / bearbejdet af Tomas Østergren

Carl Frode Tiller kan måle sig med landsmanden og forfatterkollegaen Karl Ove Knausgård.

6 hjerter: Endnu et norsk mesterværk er landet

I dag udkommer andet bind af den norske trilogi ’Indkredsning’ på dansk. Carl Frode Tillers værk kan måle sig med landsmanden Knausgårds ’Min kamp’. Det genopliver et af romankunstens mest raffinerede redskaber: den upålidelige fortæller.

FOR ABONNENTER

Plottet i Carl Frode Tillers trilogi ’Indkredsning’ er enkelt og ligetil. En annonce i den lokale avis, indrykket af en vis David, fortæller, at han har mistet hukommelsen og beder folk, der har kendt ham, sende beretninger, der kan hjælpe ham til at få styr på sin fortid.

I alt otte gamle bekendte følger opfordringen. Inden og ind imellem at de skriver deres breve, lader Tiller dem optræde i en art noveller, så læseren har mulighed for at forstå, hvorfor denne David fremstår så usammenhængende: ikke nødvendigvis fordi han ikke hænger sammen, men fordi skriverne skriver ud fra de højst forskellige personer, de selv er. Med den realistiske prosas grundighed får Tiller i kraft af sine fortælleres forskellighed skabt en scene, hvor alt går op, og intet dog stemmer.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.