0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Monumenti Musei e Gallerie Pontificie, Vatican City
Foto: Monumenti Musei e Gallerie Pontificie, Vatican City

'Skolen i Athen' - Rafaels store maleri i Vatikanets stanzer - er en monumental iscenesat forsamling af græske filosoffer. Det er Platon og Aristoteles, der står under buerne på den bygning, hvis arkitektur låner træk fra Peterskirken i Rom.

5 hjerter: Det kan ikke gøres meget bedre end denne overdådige coffee-table-book

Den måtte komme, den næsten 6 kilo tunge bog om den enormt produktive renæssancekunstner Rafael. Som visuel formidling af renæssancekunst kan det ikke gøres bedre. Eller meget større.

FOR ABONNENTER

Først udgav forlaget Taschen en foliant i XXL-format om alle Leonardos malerier og tegninger. Så fulgte det næsten lige så store værk om Michelangelo, Leonardos samtidige. Men har man først sagt Leonardo og Michelangelo, må man også sige Rafael.

Rafael – som italienerne staver Raffaello, tyskerne Raffael og englænderne Raphael – var ikke kun den mest beundrede af alle højrenæssancens malere, så længe han levede. Han var det også hundredvis af år efter sin død.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.