0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Historien viser, at vi stadig har langt igen«: Politi og skoler vil forbyde hendes bøger. Men det får blot endnu flere til at købe dem

Angie Thomas skriver bestsellerromaner om unge sortes virkelighed og er blevet en stemme, der tæller i Black Lives Matter-bevægelsen. Hun er aktuel med bogen ’Concrete Rose’, hvor hun fortæller historien om den 17-årige skoledreng, pusher og far Maverick, og hvori hun blandt andet viser, at – jo! – sorte mænd kan også græde.

FOR ABONNENTER

Det var den dag, hun skulle læse sin afgangsopgave op foran hele skolen. Og hun rystede ikke på grund af præstationsangst, men fordi hun i sin opgave, en novelle, havde skrevet ærligt om den racisme, hun oplevede på skolen, og de mikroaggressioner, hun blev udsat for. Ting, hun indtil da havde pakket væk bag den pæn pige-attitude, hun hver morgen anlagde, når hun krydsede broen fra sit eget kvarter til den anden verden.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce