0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

'Shuggie Bain' har rejst over hele verden. Romanen er udkommet i Delhi, Sydney og Beijing, mens Douglas Stuart har siddet i sit arbejdsværelse i New York. »Hele min karriere har indtil videre udspillet sig via Zoom«, som han siger.

Han levede af at designe tøj, men så vandt han en af verdens fineste litteraturpriser

Douglas Stuart lagde Glasgow og sin hårde opvækst bag sig, flyttede til New York og blev modedesigner. Men barndommen med en alkoholisk mor på bunden af samfundet slap ham ikke, og han bearbejdede den ved at skrive en stor roman. En enstemmig jury tildelte ham Booker-prisen for ’Shuggie Bain’, der nu kommer på dansk.

FOR ABONNENTER

Sådan havde sidste års Booker-prisvinder, Douglas Stuart, det. Han kunne ikke få sin mand, som han har været sammen med i 25 år, til at forstå, hvordan det var for ham at vokse op med en enlig ludfattig alkoholikermor i Glasgow i 1980’erne. Men da han satte sig ned og skrev 1.600 sider om det i romanform og lod ægtemanden læse det, åbenbarede det sig: Det var ubærligt barskt, kærligt, sjovt, livsfarligt, ondt og ydmygende. Og meget, meget mere. Og den kompleksitet har man brug for fiktionen til at mane frem.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu