0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tilde Døssing Tornbjerg
Foto: Tilde Døssing Tornbjerg

Emeli Bergman skriver sammen med sin forfatterkollega Caroline Albertine Minor på en tv-serie om kvinder, der er enlige mødre - ligesom dem selv.

Forfatter: »Man skal ikke lave flere børn, end man selv kan passe«

At være hushjælp, au pair eller babysitter er et ubehageligt job, for det er en uskreven del af jobbeskrivelsen, at man indtager en underlegen rolle. Derfor burde man have en god og ikke en ussel løn for det. Det mener forfatter Emeli Bergman, som på baggrund af egne erfaringer har skrevet om en ung svensk kvinde, der bliver au pair i Frankrig.

FOR ABONNENTER

Som 19-årig tog jeg til Paris for at få et job som babysitter og lære ordentlig fransk. Men allerede ved jobsamtalerne mærkede jeg et ubehag. Jeg blev talt til, som om jeg var uintelligent, fordi jeg ikke talte sproget perfekt, og jeg blev vist indkvartering på usle, uopvarmede værelser – et af dem med et ’praktisk’ campingtoilet lige ved sengen. Jeg fik knuder i maven, men mødrene, der stod for ansættelsen, behandlede mig, som om jeg burde være taknemmelig for at få chancen. Efter en stribe samtaler tog jeg i stedet toget hjem og fik job med at lodde elektronik på B&O. Til en reel løn og uden at skulle indgå i nedværdigende sociale relationer.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os