0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tilde Døssing Tornbjerg
Foto: Tilde Døssing Tornbjerg

»Jeg var ikke sådan en, der havde store bryster, men jeg kunne mærke et skift i den måde, jeg selv og mine veninder blev set på«

Cecilie Lind er fyldt 30 og er mor til to. Hun er færdig med at forskanse sig bag en tyk eyeliner og sulte sin krop. Hun kalder sin nye roman, ’Pigedyr’, en djævleuddrivelse, for i den skriver hun direkte om det, hun ellers kun har formuleret sig lyrisk om i hele sit forfatterskab: Teenagepigen, hendes begær og krop, som er et mål for voksne mænds seksuelle sult. Sådan som hun selv oplevede det til halballer i Vestjylland.

FOR ABONNENTER

Velling Friskole 2002. Der er morgensamling. Cecilie Lind er 10 år. Hun er ny på skolen, genert, passer ikke ind. Dagen begynder altid med sang. Hun kan ikke synge, gider ikke synge. Men hun opdager, at Grundtvigs tekster er smukke, og mens børn og lærere omkring hende istemmer ’Den signede dag med fryd vi ser’, leger hun med ordene på sangbogens side. Bytter ud, flytter rundt, laver nye sammensætninger og betydninger. Skaber sin egen verden af ord.

Og resten af hendes opvækst i Vestjylland, i svære år, hvor hun sultede sig for i det mindste at få kontrol med kroppen, når så meget andet var kaotisk, var ord hendes fristed. Og senere i livet, når hun vaklede, fandt hun styrke i sine evner med ord.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu