Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Sætternissen
Illustration:: Peter Sætternissen

Disney opruster igen-igen. Denne gang for 466 milliarder: Vil ikke acceptere, at Netflix vokser sig stor og fed ved at vise film og tv-serier, som Disney har skabt. Nu kommer det store modtræk

Disney vil erobre det globale publikum, og derfor har underholdningskæmpen i løbet af få år købt Pixar, Star Wars, Marvel og senest også tv- og filmselskabet 21st Century Fox. Det skal gøre den længe ventede streamingtjeneste Disney Plus til den mest eftertragtede i verden og få Netflix til at tabe pusten. Men måske er Disney blevet for stor og for grådig?

FOR ABONNENTER

Bob Iger havde ingen tålmodighed, ingen tid at spilde. På sin blot anden dag på arbejde som allerøverste chef for The Walt Disney Company i 2005 præsenterede han bestyrelsen for en plan, der udfordrede selvforståelsen i den over 80 år gamle og stolte tegnefilmsgigant.

I erkendelsen af at Disneys engang så hædrede animationsafdeling ikke længere var foran alle andre, ville Bob Iger købe det toneangivende Pixar Animation Studios, som blandt andet havde gjort den nuttede og forsvundne fisk Nemo verdensberømt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden