0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Den svenske instruktør har instrueret sin første tv-serie, 'Gösta', for HBO. Den kan ses på HBO Nordic fra 1.juli. Hele seriens manuskript er skrevet på skrivemaskine. Det er også noget nyt for Moodysson at kramme hunde, dem har han ikke før kunne lide, men hans kone og tre børn har lokket den nu 50 år gamle instruktør ham til at blive hundeejer

Svensk stjerneinstruktør står bag ny HBO-serie: Her er hans vilde karriere fortalt i syv nedslag

1. juli får Nordens første HBO-serie, ’Gösta’, premiere. Det er den svenske stjerne Lukas Moodysson, der har instrueret serien om børnepsykologen Gösta, der er så sød ved alle, at mere end det halve kunne være rigeligt nok. Det er i dag mere end 20 år siden, Lukas Moodysson bragede gennem filmmuren med ’Fucking Åmål’, her fortæller vi hans samlede værk i syv nedslag.

FOR ABONNENTER

Lukas Moodysson er et Wunderkind ad to omgange. Som 17-årig debuterede han med digtsamlingen ’Det spelar ingen roll var blixtarna slår ner’ (’Det spiller ingen rolle, hvor lynene slår ned’), og han udgav i alt seks bøger, før han debuterede som spillefilminstruktør med ’Fucking Åmål’ i 1998.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu