0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

På aftenen for ulykken samledes familie og venner i haven og græd. Og sådan blev det ved i ugevis. Også da Thomas Vinterberg dagen efter sin datters begravelse fyldte 50 år. Den dag kom folk så bare med gaver. Og græd.

Thomas Vinterberg 14 måneder efter datterens død: »Hun var så livløs ... og smuk«

Fire dage inde i optagelserne til sin kommende film ’Druk’ fik instruktøren Thomas Vinterberg et opkald med den værst tænkelige besked. Hans datter Ida på 19 var død i en trafikulykke i Belgien. Verden forsvandt under ham. Alligevel fik han filmen lavet færdig. Men før den skal præsenteres, er der en anden historie, han ikke synes, at han kan komme uden om at fortælle. Sin egen. Om det frie fald og det møjsommelige slid for igen at finde fodfæste.

FOR ABONNENTER

For et øjeblik siden sad Thomas Vinterberg på den anden side af skrivebordet i sit arbejdsværelse i familiens villa i Charlottenlund og fortalte glad, hvordan hans datter Ida i foråret 2019 under et ophold i Afrika havde læst oplægget til sin fars kommende film ’Druk’. Og hvordan hun i en besked hjem havde udtrykt sin udelte begejstring. For filmens ærinde og hele ånd. Og for sin far.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu