0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Oscarnomineret dokumentar fik Eva Mulvad til at tabe kæben: »Historier med den kraft og enkelthed kommer der måske en eller to af hvert 10. år«

Dokumentarfilm handler om at satse på nogle interessante karakterer og se, hvad livet gør ved dem, har den tjekkiske instruktør Helena Trestíková sagt. Det credo har Eva Mulvad, der også gerne følger sine hovedpersoner igennem længere tid, taget til sig. Alligevel topper en anden dokumentar med en historie med en kraft og enkelthed, der kun kommer »en eller to af hvert 10. år«, hendes liste over de bedste dokumentarfilm nogensinde.

FOR ABONNENTER

Og nu, hvor CPH:DOX finder sted for 19. gang, er der måske et nyt opbrud i gang. Festivalen bliver nemlig den foreløbig sidste med stifter, kunstnerisk leder og direktør Tine Fischer i spidsen. 1. maj tiltræder hun som rektor på Den Danske Filmskole, hvorfra en stor del af de danske dokumentarinstruktører får deres opdragelse.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Kristoffer Hegnsvad:  Solodansen skaber et sjældent intimt rum i filmkunsten

Amalie Langballe:   Katte på film repræsenterer det fremmede, det frie og det farlige

Mads Mikkelsen om stranden i film:  Her findes den utopiske frihed

Peter Schepelern om trapper på film:  Skal du op eller ned? Leve eller dø?