0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Square Eyes
Foto: Square Eyes

Han blev truet med tæsk: Instruktør bankede på 400 døre med et kamera i hånden. Folks reaktioner er nu blevet til en film

Hvordan reagerer vi mennesker på at blive konfronteret med det fremmede og uventede? Det forsøger den hollandske instruktør Guido Hendrikx at finde svar på med sin CPH:DOX-aktuelle eksperimenterende og grænseoverskridende dokumentar ’A Man and A Camera’, hvor han tropper op på fremmede menneskers dørtærskler og begynder at filme dem uden at mæle et ord.

FOR ABONNENTER

I den hollandske instruktør Guido Hendrikx’ eksperimenterende dokumentarfilm ’A Man and A Camera’, der deltager i hovedkonkurrencen på CPH:DOX, møder instruktøren alle tre reaktioner, når han i filmen tropper op med sit kamera ved hoveddøren hos helt almindelige mennesker i en række hollandske landsbyer. Vel at mærke uden på nogen måde at forklare sig over for de overraskede udvalgte, der åbner. Instruktøren selv optræder kun som en skygge, men indtager en tavs hovedrolle bag kameraet ved at lade sine medvirkendes reaktioner på ham udgøre filmen.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu