0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Francesco Galli Viterbo
Foto: Francesco Galli Viterbo

Korakrit Arunanondchai viser en syret og virkelig fed feministisk og animistisk videoinstallation på Arsenale og en mere galleri-egnet installation på hovedpavillonen i Giardini.

Er kunstverdenen blevet for fucked-up? Er det snart for meget med Gucci-fester, verdens rigeste oliemilliardærer og krydstogtskibe på kajen?

Kan kunstsystemet blive ved med at opretholde sig selv, som det er: fuldt af ulighed, store rigdomme og kunstværker, som vil anfægte verdens skævvridninger og klimakatastrofens komme? Eller er paradokserne på Venedig Biennalen ved at blive for tydelige? Kunsten er både gysende og bevægende rytmisk på årets biennale, skriver Mathias Kryger i dette essay fra Venedig.

FOR ABONNENTER

Det er pissekoldt i Venedig. Det regner, og lugten af tang og fordærv hænger omkring de tungt travende turister, som færdes på strækningerne mellem Rialto, Markuspladsen og Sukkenes Bro. Det er den værste maj i mands minde, fortæller den lille italienske fyr, som henter mig og min kuffert ved lufthavnsbådens stoppested og guider os uden om de værste vandpytter på vej hen til ferielejligheden.

»Er det den globale opvarmning?«, siger han, mens han kigger mod skyerne.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.