0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Skagens Kunstmuseer
Foto: Skagens Kunstmuseer

Som en af de første kunstnere i Danmark frisætter Anna Ancher farven fra forventningen, så håret bliver blegblåt og konturen knaldrød i 'Studie af sypigen hoved. Ane' fra 1890.

Ekspert fik et chok, da han dykkede ned i Anna Anchers virke: »Hun blev aldrig taget alvorligt som sine mandlige kolleger«

Anna Ancher har i høj grad været parkeret i Skagen, men på SMK i København viser man nu den største retrospektive udstilling med hendes malerier nogensinde – en fremragende udstilling til fem hjerter ifølge Politikens anmelder. Næsten 200 malerier fylder salene, og når man pludselig konfronteres med Anna Anchers vildt varierede motiver, skal vi forstå, at hun aldrig tidligere er blevet taget alvorligt som den store danske kunstner, hun reelt var. »I forhold til de fodslæbende mænd, hun er omgivet af, er hun hele tiden et skridt foran«, lyder det fra SMK.

FOR ABONNENTER

»Jeg blev ærlig talt meget overrasket over resultatet. Jeg havde ikke forventet, at det var så skævt, og jo mere jeg fik kigget tallene igennem, jo tydeligere kunne jeg se et bemærkelsesværdigt mønster«, siger han.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce