0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Stratfield Saye Preservation Trust
Foto: Stratfield Saye Preservation Trust

Danae. Efter at have konsulteret et orakel spærrede Danaes far hende inde i et tårn. Men det lykkedes Zeus at komme ind i tårnet som en gylden regn og besvangre hende, som man ser her på Tizians maleri fra cirka 1551–3, olie på lærred. 114,6 x 192,5 cm. Resultatet af den gyldne regn blev helten Perseus.

Han har arbejdet i flere år på at skabe en kunsthistorisk sensation: Nu er en danskers drøm lagt øde af corona

For bare to uger siden kunne den danske museumsinspektør Matthias Wivel præsentere verden for en kunsthistorisk sensation på National Gallery i London: Seks billeder malet som en serie af den italienske højrenæssances absolutte mester Tizian, men i 450 år spredt for alle vinde og måske aldrig før set sammen. Men så kom corona til London.

FOR ABONNENTER

Udstillingen var nærmest på forhånd garanteret succes. Hos publikum og anmeldere. Men det var heller ikke det, der for alvor skilte den ud. Eller for den sags skyld, at de syv billeder var malet af en original, der ændrede kunsthistorien og inspirerede senere mestre fra Rubens over Rembrandt og til Degas.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA