0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Galleri Tom Christoffersen. © Gudrun Hasle
: Galleri Tom Christoffersen. © Gudrun Hasle

Vi mødes alle konstant af krav, men få er mere massive end dem, der stilles til mødre, hvilket Gudrun Hasle understreger med sin kombination af tatovering og gravid mave.

5 hjerter: Udstilling om mor sætter gang i tankerne. For hun er meget mere kultur end natur

Der er mange måder at være mor på – og ingen af dem er helt naturlige. Med værker fra adskillige århundreder, også vores eget, fortæller Nivaagaard nogle gode historier om rollen som mor og dermed også om at være barn, kvinde og kunstner gennem tiden.

FOR ABONNENTER

En af de disse begynder i 1700-tallet med filosoffen Jean-Jacques Rousseaus revolutionerende bud på den bedste børneopdragelse. Pludselig skal barnet ammes af sin mor og rent faktisk være et barn i udvikling, før det kan vokse sig voksent. Det er radikalt nye tanker, men betyder samtidig, at kvindens rolle defineres som værende hos barnet og i hjemmet. Og så er det kun drengebørn, der skal lære at tænke selv. Døtre har værsgo fortsat at lære at gøre, som der bliver sagt fra mandlig side.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden