0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Maud Lervik (arkiv)
Foto: Maud Lervik (arkiv)

En buste af Kunstakademiets stifter blev smidt i havnen. Rektor Kirsten Langkilde sendte en video af aktionen til de ansatte og ønskede alle god weekend. Hvem er hun?

Efter at en buste af Kunstakademiets stifter er blevet smidt i havnen, hagler kritikken ned over rektor Kirsten Langkilde. Ansatte mener, at hendes håndtering af sagen (eller mangel på samme) er karakteristisk for hendes lederskab. Men hvem er Kirsten Langkilde, lederen af det hæderkronede kunstakademi, der gang på gang havner i stormvejr?

FOR ABONNENTER

Som rektor på en hæderkronet dansk uddannelsesinstitution, der hvert år støttes med millioner af offentlige kroner, kan man næppe forvente aldrig at skulle udtale sig til pressen.

Men nogle rektorer bliver afkrævet svar oftere end andre. Det gælder i særlig grad rektoren på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kirsten Langkilde, der de senere år har måttet se akademiet trække endog store overskrifter. Alligevel synes telefonlinjen til rektorkontoret på det nærmeste at være klippet. Trods talrige henvendelser fra Politiken det seneste år har hun gang på gang afvist at stille op til interview, selv om den ene møgsag synes at have afløst den anden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce