0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mike Meadows/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Meadows/Ritzau Scanpix

Et flammehav fortærer et sæt kulisser i de tidlige morgentimer søndag den 1. juni 2008, hvor brandfolk kæmper mod ilden, der er brudt ud i filmbyen Universal Studios i Hollywood.

Her er den store fortælling om dagen, da massevis af masterbånd med nogle af verdens største stjerner forsvandt for evigt

Da en brand i 2008 raserede en lagerbygning hos USA’s største pladeselskab, lød den officielle forklaring bagefter, at intet af betydning var gået tabt. Men i virkeligheden fortærede flammerne de originale masteroptagelser af nogle af de mest legendariske amerikanske kunstnere i det 20. århundrede. Læs her den fulde fortælling om den søndag morgen, hvor verden mistede en enorm musikalsk kulturarv.

FOR ABONNENTER

Ilden bevægede sig hurtigt. Flammerne omspændte kulisseområdets berømte New York City-strøg. To sider af Courthouse Square, en kulisse, der blev brugt i ’Tilbage til fremtiden’, brændte op. Den bredte sig mod syd til den bygning, der husede King Kong Encounter, en såkaldt animatronisk forlystelse for temaparkens gæster. Hundredvis af brandfolk blev sat ind, herunder Universal Studios’ interne korps. Men brandfolkene blev sinket af lavt vandtryk og defekte sprinkleranlæg og af den voldsomme strålevarme mellem de letantændelige kulisser.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce