0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

»Noget må jeg jo have gjort rigtigt, siden så mange er blevet hos os på SteepleChase«

Først sad han i det lille bitte optagerum over scenen i Montmartre og indfangede jazzens største giganters koncerter i deres københavnske eksil, nu gør han det samme i en kælder i Klampenborg. Her har det internationalt anerkendte jazzselskab SteepleChase til huse, og indehaveren Nils Winther har nu i 50 år udgivet musik med nogle af jazzens bedste navne.

FOR ABONNENTER

Aften efter aften sad han mutters alene i det lillebitte rum og indfangede magien fra scenen på etagen under ham. Gennem ledninger fra mikrofonerne strømmede toner fra jazzens største legender gennem loft og gulv op til ham og ind i båndoptageren.

På den indfangede Nils Winther musik fra Dexter Gordon, Ben Webster, Duke Jordan og alle de andre giganter, som optrådte i de år, hvor København var en af jazzens førende metropoler og hjemstavn for flere af de amerikanske legender i eksil. Og Montmartre med det lille optagerum oven over scenen var det absolutte epicenter for den musikalske storm af toner, som spredte sig fra Danmark i tresserne og halvfjerdserne.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce