Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Rondane Nationalpark ligger cirka 300 kilometer nord for Oslo og er Norges ældste nationalpark fra 1962. Den har et areal på 963 kvadratkilometer og 10 tinder på over 2.000 meter, den højeste er Rondeslottet på 2.178 meter. Det er et af de få steder i Europa, hvor man kan se flokke af vilde rensdyr. Parken er lukket for motoriserede køretøjer, og man må campere overalt.

Opdag den vilde vinternatur i Norge: »Vi skal have et shit kit med. Og vi kan lige så godt tage hul på det nu«

I Norges ældste nationalpark kan du komme helt ud i den vilde natur langt væk fra hverdagen. Her kræver det sammenhold, hvis man skal overleve i snestorm og hård frost.

FOR ABONNENTER

På fem dage skal vi, en lille gruppe turister, krydse den norske nationalpark Rondane godt 300 kilometer nord for Oslo på ski, med fastspændt pulk, og overnatte i medbragte telte. Nordisk Friluftkompani, der arrangerer turen, skriver på deres hjemmeside, at turen er for let øvede. Få af os vil nok betegne os selv som let øvede. Der er ikke meget akkumuleret skierfaring her.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden