0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Søren Gammelmark
Foto: Søren Gammelmark

De ligger som perler på en snor: Her er ti skønne byer på Amalfikysten

Amalfikysten på sydsiden af Italiens Sorrento-halvø har altid tiltrukket kunstnere og rejsende fra hele verden. Meget få steder kan bryste sig af så meget skønhed, kultur og historie. Bjerge, klipper, terrasselandskaber og citronlunde grænser op til det azurblå hav. Eva Ravnbøl, som bor i Rom og ofte kommer på Amalfikysten, giver her sine personlige tips til landsbyerne, der ligger som perler på en snor på strækningen, som siden 1997 har været Unesco Verdensarv.

FOR ABONNENTER

Der er mange gode spisesteder, for eksempel Sesta Stazione, som er blåstemplet af Slow Food. Det vil sige, at stedet lever op til høje gastronomiske standarder, især inden for råvarer og med fokus på tilberedning fra bunden. Restauranten blev åbnet af Matteo for små ti år siden. Han havde i en periode været udsendt for det italienske forsvar og fløjet helikopter i Afghanistan og ville derefter begynde et helt nyt liv.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce