0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hver af New Orleans' sporvognslinjer har sin egen farve. St. Charles, som er den ældste linje, er grøn.

Du skal ikke tage med New Orleans' sporvognslinje 12 for komfortens skyld, men for de mennesker, du møder undervejs

Linjen St. Charles i New Orleans er verdens ældste stadig fungerende sporvognslinje. Vi tog med de skramlende gamle vogne, som fører lokale og turister frem til universiteter, parker og elegante villaer. Og selvfølgelig til de barer, som byen er så kendt for.

FOR ABONNENTER

Det er ikke just komforten, der er hovedattraktionen i sporvognslinje 12, også kendt som St. Charles. Den gamle grønne sporvogn ryster og skramler, og til tider er larmen altoverdøvende, især fordi en del vinduer står åbent, så den fugtige varme bliver mere udholdelig, men som til gengæld lukker trafikstøjen på St. Charles Avenue ind.

Vi er i New Orleans, hvor vi netop er hoppet om bord på den grønne sporvogn, der ligner noget, der er bygget i 1960’erne. Tankerne flyder mod de såkaldt gode gamle dage, når vi sætter os på de hårde træsæder og ser chaufføren betjene vognen med manuelle gearstænger og håndtag. Af og til ringer chaufføren med en klokke, og når vognen skal stoppe, trækker vi i en metalsnor, der går hele vejen gennem vognen.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere