0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politiken har fulgt Pione Sisto: De siger, at du er blevet skør, Pione

Pione Sisto var ramt af depression under VM i 2018 og ville bare hjem. Det fortæller han i dette første af tre kapitler om hans fodboldliv.

FOR ABONNENTER

Pione Sistos hvide Mercedes fører an. Om tre uger vil en 2.800 kilometer lang ’flugttur’ på et døgns tid hjem til familien i Midtjylland under nedlukningen af det spanske samfund skabe overskrifter kloden rundt. I alt fra lokale TV Midtvest til amerikanske ESPN. Men lige nu cruiser den 25-årige fodboldspiller med de sydsudanesiske rødder fredfyldt iført mørke solbriller ad snoede bjergveje.

Hans klub, Celta Vigo, træner på anlægget A Madroa oppe i højderne. Turen ned til beachbaren Marina Cies i vandkanten på den brede strand Playa de Samil afslører to ting.

For det første: Vigo i det vestligste Spanien lige nord for Porto er en godt gemt perle. Cirka 300.000 mennesker bor her enten på bjergsider badet i sol eller i et afslappet centrum med smalle sidegader og gode restauranter. Lige i dag tager vejret og strandene sig så fint ud, at det hele minder om den californiske vestkyst eller Den Franske Riviera.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden