0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Roald Als/POLITIKEN
Foto: Roald Als/POLITIKEN

Advarsel fra statsepidemiolog Anders Tegnell: Vær forsigtig med forsigtighedsprincippet

Selv om Sverige har langt flere døde end de øvrige nordiske lande tilsammen, foretrækker den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell også i dag den svenske coronastrategi frem for den danske, norske eller finske. Den totale nedlukning er upræcis og har alt for mange afledte negative effekter. Politiken interviewer Europas måske mest omdiskuterede epidemiolog.

FOR ABONNENTER

Undervejs omtaler den svenske statsepidemiolog et vigtigt, men dog rutinepræget møde i midten af marts. Det stod klart, at svenske skiturister i så stort tal havde importeret covid-19 hjem til Sverige, at smitten ikke længere kunne stoppes. Det gav ikke længere mening at satse på opsporing og bryde smittekæder. Et gearskifte var nødvendigt i kampen mod det, WHO nu officielt kaldte en pandemi. Nu handlede det om at mindske effekterne mest muligt. Eller hvad Anders Tegnell benævner som en »klassisk pandemibekæmpelsesmodel«:

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

KAMPAGNETILBUD - SPAR 50 %
Få avisen fredag-søndag for kun 244 kr./md. i 6 måneder

Annonce

Læs mere

Mere fra os