0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hvideruslands ledende medlem af den kvindetrio, der har været bannerfører på revolutionen i Hviderusland, har været i Danmark for at forstå, hvordan Danmark er gået fra enevælde til demokrati.

»Hun er det menneske, jeg kender, som kan holde til mest. Hun er som en robot«

På søndag udløber det ultimatum, som Svetlana Tikhanovskaja har givet til ’Europas sidste diktator’. De seneste dage har lederen af Hvideruslands opposition været i København. Politiken fulgte i hælene på kvinden, der er ansigtet på en revolution.

FOR ABONNENTER


Kastrup lufthavn torsdag morgen klokken 9. Hendes markante sorte pagefrisure er det første, man bemærker, da hun træder ind. Hun er iført den hviderussiske oppositions farver: en hvid overfrakke og et rødt tørklæde viklet om halsen. Symbolværdien er tydelig. Med sig har hun sin særlige rådgiver, en kraftig mand med firkantede briller og vigende hårpragt, som han forsøger at dække over med en tilbagestrøget frisure – og en meget ung mand, som knap kan være fyldt 20 år endnu.

Konflikten i Hviderusland er i høj grad de unges revolution.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os