0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Flavio Lo Scalzo/Ritzau Scanpix
Foto: Flavio Lo Scalzo/Ritzau Scanpix

I det tidlige forår blev byer som Bergamo i Norditalien oversvømmet af lig. Nu er det kommet frem, at landet manglede en opdateret pandemiplan. Men in protective masks transport a coffin of a person who died from coronavirus disease (COVID-19), into a cemetery in Bergamo, Italy March 16, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Whistleblower: Magtmisbrug skulle sløre ansvaret for Italiens coronatragedie

En WHO-rapport har afsløret, at den italienske pandemiplan ikke var opdateret siden 2006, hvilket kan have medvirket til tab af titusinder af menneskeliv. Den ansvarlige for at opdatere planen sidder nu i en topstilling i WHO og beskyldes for forsøg på at forfalske rapporten for at dække over sit eget svigt. Sagen sår tvivl om WHO’s troværdighed som politisk uafhængig organisation.

FOR ABONNENTER

Det var et stolt øjeblik den morgen 11. maj 2020 på kontoret i WHO’s kontor i Venedig. Endelig stod de med det færdige produkt i hænderne. Det 102 sider lange dokument blev bladret grundigt igennem og beundret. ’An Unprecedented Challenge – Italy’s first response to Covid-19’ ( ’En hidtil uset udfordring – Italiens første respons på covid-19’).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.