0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tyler J. Maxwell
Foto: Tyler J. Maxwell

opioid-krise-historien fra West Virginia

Lægen i Clarksburg har flere liv på samvittigheden, end han tør tælle: »Folk har virkelig gode grunde til at være ... kede af det«

I 2021 døde flere end 100.000 amerikanere af en overdosis, hvilket er en skamfuld milepæl i USA’s historie. Forklaringerne er mange, men alle leder tilbage til den epidemi af lægeordinerede, smertestillende piller, der i 90’erne og 00’erne først indtog deprimerede småbyer i Appalachia-bjergene og derfra bredte sig ud over hele USA. Dette er historien om byen Clarksburg i West Virginia – og dens læge – der blev ædt op af opioider.

FOR ABONNENTER

Ikke fordi folk på egnen var svagelige. Tværtimod. Rygproblemer, afskårne lemmer og sorte lunger var blot nogle af de pinsler, indbyggerne i Clarksburg havde levet med i årtier. Det fulgte med det fysisk krævende arbejde som storleverandør af energi – især kul – stål og glas til et boomende Amerika, og i Clarksburg klagede man ikke.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os

Annonce