0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kommunistpartiet afviser hårdnakket, at op mod en million muslimske kinesere er blevet vilkårligt fængslet i det vestlige Kina. Nu giver tusindvis af stjålne, interne dokumenter et banebrydende indblik i den kinesiske politistats mål og metoder. Det drejer sig om alt fra vejledninger til fotografier. Dokument-lækket har fået navnet 'Xinjiang Police Files'.

Forsker kalder det »chokerende«: Xinjiang-afsløring river tæppet væk under Kinas forklaringer

Nyt læk understøtter de mange historier, vi har hørt fra Xinjiang, og de viser, at det kinesiske system ikke har haft nogle dybere grund til at internere og fængsle folk. I stedet står det klart, at der er tale om nærmest vilkårlige begrundelser, siger førende forsker.

FOR ABONNENTER

En ny afsløring har revet tæppet væk under den kinesiske regerings forklaringer.

Et stort antal interne dokumenter fra den semi-autonome region Xinjiang viser, at mange af de værste historier fra regionen holder stik. De nye oplysninger, der har fået navnet ’Xinjiang Police Files’, stammer fra et hack mod kinesiske myndigheder i Xinjiang. De understøtter de mange historier, vestlige medier har bragt de seneste år.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce

Forsiden