0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marcus Emil Christensen
Foto: Marcus Emil Christensen

Den 22-årige fysikstuderende Albert Sneppen har sat tidsrejser og den mystiske spejleffekt på kanten af et sort hul på formel. Han kom for alvor i gang med beregningerne under en coronaisolation, hvor han ikke måtte se sine venner.

Han har løst en gåde, fysikere har jagtet i 40 år: »Jeg har beskæftiget mig med fysik og astronomi siden 1995, og jeg kan ikke umiddelbart mindes noget tilsvarende«

22-årige Albert Sneppen har med inspiration fra Einsteins generelle relativitetsteori lavet en formel, som på smuk vis forklarer, hvorfor sorte huller virker som gigantiske spejle, hele universet kan spejle sig i. Det unge fysikgeni kom på sporet, da han en aften sad på taget af Regensen i det indre København og kiggede på stjerner i selskab med en veninde.

FOR ABONNENTER

Prøv et øjeblik at forestille dig, at du kigger ind i et magisk spejl. Mens du kigger på dit spejlbillede, vil du blive yngre og yngre og i bogstaveligste forstand rejse tilbage i tiden. Til din ungdom. Til din barndom. Til din fødsel. Og til tiden, før du blev undfanget.

Det burde være et spejl, som kun findes i eventyrets verden. Men det findes også i den virkelige verden og helt præcis på randen af de mystiske sorte huller i vores univers, som har så stærk en tyngdekraft, at de kan spise en kæmpe stjerne til aftensmad, sætte tiden i stå og få lys til at krumme og dreje om hjørner. Præcis som Albert Einstein forudsagde det for over 100 år siden.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere