Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Deltag i debatten

For 20 år siden voldtog Tom sin kæreste Thordis. Hun var for fuld til at stoppe ham, og han ignorerede hendes tårer og modvilje. Han var ligeglad med, hvad hun havde lyst til.

Hvis vi for alvor vil bekæmpe seksuel vold, bliver vi nødt til bedre at forstå, hvorfor overgreb sker. Hvilke dynamikker, der ligger bag. Vi vil meget gerne høre jeres overvejelser og erfaringer.

Her kan du læse historien om Thordis og Tom.

Her kan du danne dig et overblik over hele debatten.

Samtykke er verdens nemmeste koncept – på papiret. Selvfølgelig skal man ikke have sex med nogen, hvis man er i tvivl om, hvorvidt ønsket er gengældt. Men i virkeligheden kan det være svært at afgøre, hvornår samtykke reelt er opnået. Eller hvornår en afvisning er en definitiv afvisning. Der kan være situationer, hvor man siger én ting, men gør en anden. Man kan misforstå hinanden. Eller man kan sige ja til noget, der så udvikler sig helt anderledes end det, man havde forestillet sig.

Hvem har egentlig ansvaret for, hvor grænsen går seksuelt? Den person, der ønsker at gå videre, eller den, der ikke har lyst til, at samspillet fortsætter? Og hvis man ikke er sikker på, at man har fået sin partners samtykke i en seksuel situation, hvad skal man så gøre?

Debatten

Debatten bliver modereret, og bidrag, der ikke følger Politikens regler for god debatskik, bliver slettet. Så: hold en god tone.

De bedste læserkommentarer vil blive fremhævet her på siden.

Hvis du har en personlig historie, du har lyst til at dele, kan du også kontakte os på overgreb@pol.dk.


  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden