0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Stjerneforfatter smed sit arbejderklassetøj og blev en del af borgerskabet. Nu giver han os en opsang

Den franske forfatter Édouard Louis har i en alder af kun 30 fået idolstatus som kompromisløs arbejderstemme i en litteratur, der havde tabt interessen for fattigdom og ulighed. Nu retter han skytset mod middelklassens dovenskab: Det skal være slut med at sidde på taletiden i den offentlige samtale og tale om ingenting.

FOR ABONNENTER

I Danmark har forfattere som Thomas Korsgaard, Haidar Ansari og Glenn Bech revet sløret væk fra eksistensen af danske underklasser anno 2023. Og den nye klasselitteraturs stjerne over dem alle, franske Édouard Louis, sendte for nylig chokbølger over sofabordene, da han i Deadline på DR 2 opridsede, hvordan politiske beslutninger har intim, fysisk virkning på den, der er fattig. »Lige så intim som det første kys eller det første samleje«, sagde Louis i et viralt klip og udløste en ny debat om, hvorvidt middelklassens sejr i de nordvesteuropæiske samfund måske ikke har været helt så total som hidtil antaget.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage