Lavbudget i januar? Her finder du glimrende alternativer til de topdyre italienske og franske vine
Hvad gør en vinelsker på januarbudget, når man helst ikke vil gå på kompromis med yndlingsvinens stil?
- Vin
- For Abonnenter
- Læs Senere
Hvad gør en vinelsker på januarbudget, når man helst ikke vil gå på kompromis med yndlingsvinens stil?
Annonce
.Fra negroni på dåse og glas til mælkeklaret punch og alkoholfri bitter. Ibyens baranmelder tester her et udvalg af takeaway-drinks og cocktails fra københavnske barer.
Modsat andre hedvine er portvin stadig populær, ikke mindst på denne årstid, fordi den klæder søde sager. Vi bad en stribe forhandlere komme med deres bedste bud blandt de flaske- og de fadlagrede inden for to prisklasser. Og flere af dem er udsøgte oplevelser.
Californien er USA’s vingigant, men i skyggen af mastodonten leverer andre stater bemærkelsesværdige vine, der adskiller sig fra den gængse amerikanske stil. Vi tester vine fra Oregon og New York State.
Det kan anbefales at kaste sig over vildtkød her i efteråret. Til det milde fasankød overhaler en rødvin fra Østrig de klassiske franske vine, mens det mørkere dyrevildt gør sig med især vine fra det nordlige Rhône.
Nebbiolo kan være en svær drue at elske, for dens hårde væsen kræver til tider årtier, før dens vine lukker op for alt det, de har at byde på. Så er det til gengæld unikke vine, der kan tryllebinde og gøre dig afhængig. Lørdagsliv guider til potentielle forførende nebbiolooplevelser.
Kvaliteten af dansk vin er efterhånden så høj, at man godt kan være bekendt at sætte den på julebordet. Og så er det ovenikøbet klimavenligere at drikke lokalt producerede dråber. Her får du Politikens vinanbefalinger til julens mad.
De bedste vine fra Beaujolais er langt bedre en regionens rygte, og nye entusiastiske producenter er med til at højne kvaliteten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Stort markedsførte østrigske vine hænger sammen med høj kvalitet.
Tyske vine byder på høj kvalitet til fornuftige priser.
Ugens vin fra Lombardiet har kant og en nærmest ’svævende’ karakter.
Denne uges vin er velegnet til forårets friske grønt, fisk og skaldyr.
Vi bad en række leverandører komme med deres bud på chardonnay til henholdsvis stenbiderrogn og spicy rejer inden for to prisklasser. Ikke overraskende klædte slanke franske vine rognen bedst, hvorimod rejerne kunne klare mere fedme og tyngde.