0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Græsk vin er meget mere end lunken retsina: Vin fra Grækenland er overbevisende og har stor personlighed

De græske vine har været undervejs længe, og nu begynder der også at ske noget i Danmark. Vinene på indfødte druesorter er ofte fra mindre og kvalitetsbevidste vinproducenter og har stor variation.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Grilly, Bernard/Ritzau Scanpix
Foto: Grilly, Bernard/Ritzau Scanpix

Græske vine vinder frem i Danmark og er et udmærket alternativ til kendte franske og italienske vine.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvis alt bare afhang af historik i vinens verden, ville Grækenland være et af verdens fremmeste og bedst kendte vinlande. I et par årtusinder var de gamle grækere nemlig blandt klodens fremmeste vineksperter, og de tog deres druesorter samt viden om dyrkningsmetoder og vinfremstilling med til deres mange kolonier i middelhavsområdet og grundlagde vinområder i Italien, Frankrig og Spanien, der findes den dag i dag. Siden gik meget galt, men nu er der for alvor lysere tider forude. Det har der faktisk været længe, men inden for de allerseneste år dukker de græske vine nu pludselig op her og der og alle vegne. Som nyheder hos importørerne, på de mest opdaterede restauranters vinkort og i vinmagasinerne.

Internationalt har der et stykke tid været megen hype om de græske vine og I Danmark begynder der også at ske noget. Et godt eksempel er Maria Warming Brink Tsalapati, som via sit firma Oinofilia for 6 år siden begyndte import af græsk kvalitetsvin til Danmark og Sverige. Det har været en udfordring, for udgangspunktet var svært.

»Oftest møder danskerne kun vin af ringe kvalitet på de græske feriesteder med halv- eller helpension, og den samme tendens er gældende herhjemme på de meget få græske spisesteder. Danmark har ikke på samme måde som f.eks. USA, Canada eller blot Sverige en stor, oprindelig græsk befolkningsgruppe, der har tilført et strejf af naturlig græsk vin- og madkultur«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce