0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Portvinstest med flere fuldtræffere: Lækkerbiskener at lune sig på fås i alle prislag

Modsat andre hedvine er portvin stadig populær, ikke mindst på denne årstid, fordi den klæder søde sager. Vi bad en stribe forhandlere komme med deres bedste bud blandt de flaske- og de fadlagrede inden for to prisklasser. Og flere af dem er udsøgte oplevelser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Arkivfoto: Mads Nissen

Både i farve og smag spænder portvin vidt.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Portvin, sherry eller madeira? Min generation kender spørgsmålet fra familiefesterne, hvor man blev spurgt, hvilken hedvin man ville have til desserten.

Uagtet at madeira kan smage fantastisk godt, er denne drik stort set forsvundet både fra vinhylderne og folks bevidsthed. Med sherry tænker de fleste nok en lys, tør fino eller eller en halv- eller helsød tantesherry, og denne hedvin har over en årrække også været i dyb og ikke ganske retfærdig krise.

Men portvinen består. Man finder portvin på alle vinhylder – hos både supermarkeder og vinhandlere – og portvinsfestivaler trækker masser af mennesker til. Forklaringerne på, at portvinen har holdt skansen, kan være flere, men én er givetvis, at portvin – uanset hvor gammel den er – har en tydelig tone af saft og frugt. Og har, bortset fra tør hvid portvin, også en god del sødme. Den løber godt og let …

Den ikkehvide portvin kan inddeles i de fadlagrede og de overvejende flaskelagrede (overvejende, fordi selv de mest flaskelagrede portvine har været to år på fad, inden de kommes på flaske). Fadlagret portvin kan groft sagt deles i tawny uden årgang (men ofte med aldersindikation – 10, 20 eller 30 år gammel) og colheita fra en bestemt årgang.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce