At vælge den perfekte vin til en given ret er ikke altid en supernem øvelse. Faktisk er det ret sjældent, det lykkes for undertegnede, og når det gør, er der ofte et element af held involveret, fordi der opstår et match, som man slet ikke havde set komme. Men mindre end perfektion kan jo også gå an, og et helt almindeligt godt mad- og vinsamspil er et håndværk, som kan læres.
Det kræver nogle grundovervejelser, kendskab til et par tommelfingerregler og så noget træning. Og det med træning handler ikke kun om at prøve en frygtelig masse mad og vin sammen, men også om at notere sig, hvad der fungerer og ikke fungerer. Og meget gerne huske at gemme lidt af den åbne flaske, så den også kan prøves med maden dagen efter og måske dagen efter igen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her