0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vintest: Det skal du vide om vin til vegetarmaden

Når der ikke er kød på tallerkenen, er der nogle enkle forhold, der er værd at tage udgangspunkt i, når vinen til maden skal vælges. Men ellers gælder det som altid om at vurdere den enkelte ret og finde den væsentligste udfordring til vinen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pelle Rink
Foto: Pelle Rink

Chili i wokretten kræver sødme af vinen, man drikker til..

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At vælge den perfekte vin til en given ret er ikke altid en supernem øvelse. Faktisk er det ret sjældent, det lykkes for undertegnede, og når det gør, er der ofte et element af held involveret, fordi der opstår et match, som man slet ikke havde set komme. Men mindre end perfektion kan jo også gå an, og et helt almindeligt godt mad- og vinsamspil er et håndværk, som kan læres.

Det kræver nogle grundovervejelser, kendskab til et par tommelfingerregler og så noget træning. Og det med træning handler ikke kun om at prøve en frygtelig masse mad og vin sammen, men også om at notere sig, hvad der fungerer og ikke fungerer. Og meget gerne huske at gemme lidt af den åbne flaske, så den også kan prøves med maden dagen efter og måske dagen efter igen.

Månedens vintest har vinen til maden i fokus, og på en tid af året, hvor køkkenhaver og gartnerier forsyner os med oceaner af grønt, har vi valgt at lade vegetarretter indtage tallerknerne. Der er naturligvis enorm variation inden for det vegetariske køkken, så at tale om vin til vegetarmad på et overordnet plan er næsten lige så fjollet som en af mine yndlingsaversioner fra vinetiketter, ’god til asiatisk mad’. Asiatisk mad? Kunne man forestille sig påstanden ’god til europæisk mad’?

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce