0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vintest: Her finder du glimrende alternativer til de topdyre italienske og franske vine

Hvad gør en vinelsker på januarbudget, når man helst ikke vil gå på kompromis med yndlingsvinens stil?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Der findes mange og gode vine til en langt mere overkommelig pris end de topdyre fra Frankrig og Italien.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Egentlig har man jo her midt i coronatristessen mest af alt lyst til at forkæle sig selv hele tiden og drikke champagne dag ud og dag ind. Men januar er nu engang for mange lig med lavbudget oven på julens og nytårets økonomiske udskejelser.

Nogle tager den fulde konsekvens med en alkoholfri periode, men vil man stadig gerne nyde en god flaske vin uden at punge det samme ud, som når budgetbarometret står på fest, giver det god mening at kigge efter de billigere alternativer til favoritterne. Og det gælder jo faktisk ikke bare i januar.

At god vin koster, kan man ikke rigtig komme uden om. Spørgsmålet er, hvor god den skal være, og hvornår man betaler uforholdsmæssigt meget for noget, der ikke kan smages.

At vinkvalitet koster, er der flere årsager til. De bedste markpositioner vil for eksempel koste mere end de næstbedste. Til god vin har man også typisk lavere høstudbytte, så man får mindre vin per hektar, ergo stiger omkostningerne per flaske. De bedste tanke, de bedste fade og energi til den rette kældertemperatur øger typisk også både kvalitet og omkostninger. Og lønninger til de bedste vinmagere kan også sætte prisen i vejret.

Men der er også omkostninger, der ikke direkte har betydning for vinens kvalitet; dyre slotte og arkitekttegnede vingårde for eksempel. Eller markedsføringskampagner, tunge flasker og designede etiketter.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter