0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Vintest: Kun voldsomme vine består grillprøven

Når der grilles, skal der en kraftig, intens og næsten vulgær vin i glasset for klare både vind og grillet smag. Her er nogle bud til laksen og grillbøffen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Byger, som går og kommer, –/ det er den danske sommer«. I sandhed, ja. Dansk sommervejr er lunefuldt og til tider svigefuldt. Men der skal ligegodt grilles! At stå ved grillen og vende kyllinger, bøffer, spareribs og pølser er en folkesport.

Man skal i hvert fald have to parametre i spil, når man vælger en vin til mad fra grillen. Den ene er, at man ofte spiser maden ude, og al vin mister lidt duft og intensitet, når man spiser. Ikke mindst hvis det blæser – bare lidt. Den anden er, at maden tager tone af grillstegningen. Mere, hvis man griller med kul, mindre på gasgrill. Og har man marineret med en krydret marinade, skal der endnu mere til for at hamle op med maden.

Kort sagt skal vinen være lidt mere voldsom, rig, kraftig og intens – ja, vi kan næsten gå så langt som til at sige, at den godt må være vulgær, forstået på den gode måde. Lidt mere af alt det, som man tit finder er for meget, hvis man får en raffineret middag inden døre. Men giv den bare fuldt skrald, når vi sidder ude i barbecueosen!

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce