0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

»Det har altid interesseret mig, hvordan smage, dufte, følelser, synsindtryk, omgivelser, erindringer og vaner spiller sammen, når vi spiser et måltid«

Smager en kartoffelchip lige så godt, når den er våd og slatten? Og hvad sker der med smagen af persille og wasabi, når man holder sig for munden? Det er den slags eksperimenter, kok og madkonsulent Rasmus Bredahl udsætter børn for i sit onemanshow ’Gastronomisk sansecirkus for børn’. Med smagsprøver og sjove forsøg vil han gøre deltagerne klogere på videnskaben bag det at smage.

FOR ABONNENTER

»Ligesom musikere har et særligt musikalsk gehør, tror jeg, at jeg har en medfødt evne til at kunne definere smage meget specifikt«, fortæller Rasmus Bredahl, som opdagede sin færdighed i begyndelsen af 1980’erne, da han som barn løb rundt i forstæderne og piskede sig en æggesnaps, når han blev lækkersulten.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce