Nanna Kreutzmann er væk fra Danmark omkring otte måneder om året. En stor del af tiden tilbringer hun i Dahab, en lille egyptisk by på den sydøstlige kyst af Sinai-halvøen, hvor en stor gruppe fridykkere holder til.
Ifølge Nanna Kreutzmann er fridykkere først og fremmest mennesker med »en helt vildt stor kærlighed til havet«.
Men, siger hun, der er også en del, der »tumler med nogle ting«. Den slags, der først løser sig, når man finder ud af at slippe dem, som hun udtrykker det.
»Og det er jo det, vand kan«.
»Når man fridykker, kan man ikke have en milliard tanker med. Fordi man er der på havets vilkår. Det handler IKKE om ens kæreste – eller hvad der skete i går – eller alt det, man får svært ved at nå i morgen. Du kan ikke have det med. Det handler om vejrtrækning og udligning af tryk – og om minutiøst at lægge mærke til alle de signaler, din krop sender dig. Og kun det. Alt andet forsvinder. Det er også én af de ting, der føles så fantastisk «, siger Nanna Kreutzmann.
For nogle ændrer kontakten med havet deres liv så meget, at de beslutter sig for at mærke deres krop med det. For evigt.
»Jeg har en god ven, som har en hval tatoveret på hele den ene side af sin krop. Ham her … Levio, en belgisk fridykker, som jeg kender fra Egypten, fotograferede jeg egentlig mest på grund af hans skæg. Jeg vidste faktisk ikke, at han havde den der tatovering med ’Freedom’«.