0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hannah Aurora Almstrup
Foto: Hannah Aurora Almstrup

Kunstprojektet 'HEJ FAR' blev startet i 2020. Fra højre dramaturg Lotta Grohmann, skuespiller Nanna Finding Koppel, danser Matilde Flor Usinger og danser og grafisk designer Julie Savery.

De her døtre er trætte af den midaldrende mand og hans privilegier. Og de har fået en idé

Kan man bygge bro til sin far? Disse døtre er trætte af den midaldrende mand og hans privilegier. Nu vil de nedbryde patriarkatet. Og de begynder med at samle seks fædre i en rundkreds.

FOR ABONNENTER

I et par stribede strømper strider en far lidt imod sin datters forsøg på at bevæge ham gennem rummet. Efterhånden har de fem andre fædre ellers givet efter for at lade sig føre i blinde af deres døtre til dagens workshop.

Et andet sted i lokalet aer en datter overfladen af sin fars hånd, som hun har fået til at udforske væggen. Midt i mængden er en far med et kærligt tryk blevet skubbet ned på det grå gulv og kravler nu rundt på alle fire. Og på sidelinjen får to døtre deres fædre til at danse med hinanden i rolige moves, indtil de selv begynder at pumpe hver deres basarm i vejret til det tunge beat.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

IBYEN

  • Ibyens brevkasse