0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Dansk virusekspert: Er de mange virusangreb naturens reaktion på menneskets handlinger og jordens overbefolkning?

Hvad sker der? Sars, fugleinfluenzaen, mexicansk svineinfluenza, zikavirus med de hjerneskade nyfødte, mers, ebola og lige nu corona. Store virusudbrud har stået i kø de senere år og har fået os til næsten at glemme den kronisk dødelige hiv/aids, som stadig smitter millioner af mennesker. Kan det være menneskets egen skyld og naturens orden, som prøver at tynde ud i de alt for mange mennesker på Jorden? Spørger professor Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut i dette essay i anledning af ’World Aids Day’.

FOR ABONNENTER

Jeg syntes, der var noget meget menneskeligt over Anders And, som jeg kunne identificere mig med: en Anders, der vil redde mennesketræerne mod de væmmelige virusparasitter som jordegern, kålorme og fugle, der trænger sig på som et generende vilkår.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.