0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Flere danske forskere har arbejdet for Kina uden at sige det til deres arbejdsplads

Et kinesisk talentprogram, som ifølge FBI bruges målrettet til industrispionage, har i årevis rekrutteret topforskere i Danmarks vindmølleindustri. Ifølge Politikens undersøgelse har forskerne i flere tilfælde takket ja til at arbejde for Kina uden at fortælle deres danske arbejdsgivere om det. Sagerne bekymrer den danske vindmøllesektor, mens eksperter advarer om, at Danmark må gøre mere for at beskytte værdifuld viden.

FOR ABONNENTER

Lieber er kendt for sin forskning i nye nanomaterialer, der spås et revolutionerende medicinsk potentiale, og den amerikanske stat har løbende finansieret hans arbejde med knap 100 millioner kroner. Men ifølge FBI spillede Charles Lieber i årevis et dobbeltspil, hvor han samtidig var ansat som ’strategisk forsker’ i Kina under 1.000 Talenter-programmet. En ansættelse, som Lieber angiveligt fortav for Harvard Universitet og i to omgange løj om, da han blev afhørt af det amerikanske forbundspoliti.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.

Annonce

Mere fra os