0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Søren Pape: De andre blå partier må afgøre, om det skal være Ellemann eller mig

For første gang siden Poul Schlüter har de konservative en leder med en fair chance for at nå hele vejen til Statsministeriet. Søren Pape Poulsen er endnu ikke sprunget ud som statsministerkandidat, men han afviser at indgå en forhåndsaftale med Venstres Jakob Ellemann-Jensen om de øverste poster. Med partihistorien som spejl udlægger han sit politiske projekt.

FOR ABONNENTER

2021 har været et bittersødt år for Det Konservative Folkeparti. Bittert, fordi det utvivlsomt vil skrive sig ind i annalerne som året, hvor partiet sagde farvel til überkoryfæet Poul Schlüter, den eneste konservative statsminister siden systemskiftet i 1901.

Sødt, fordi partiet for første gang siden Schlüters velmagtsdage er kravlet op i toppen af partiernes superliga. Derop, hvor partiets medlemmer uden at blive beskyldt for overdreven optimisme kan tale om, at netop deres leder rent faktisk har en fair chance for at blive landets næste statsminister.

Prøv 7 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os