0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Edward Snowden: Det, der foregår i Danmark lige nu, er en demokratisk skandale

Den danske stat bevæger sig i en autoritær retning ved at sigte whistleblowere efter paragraffer, som bør være forbeholdt landsforrædere. Det siger den verdenskendte aktivist og whistleblower Edward Snowden i et eksklusivt interview med Politiken, hvor han opfordrer den danske befolkning til at sige aktivt fra. For ifølge Snowden forsøger regeringen at straffe folk for at fortælle sandheden til en befolkning, som har brug for at kende den.

FOR ABONNENTER

Den danske stat forsøger lige nu at lukke munden på enhver, der forsøger at dele oplysninger fra de danske efterretningstjenester, som er ubekvemme for magthaverne. Det gælder i særlig grad Danmarks deltagelse i USA’s globale masseovervågningsprogram. Det er den sande demokratiske skandale i den aktuelle danske lækagesag, og befolkningen bør ikke finde sig i det, siger den verdensberømte aktivist, whistleblower og tidligere efterretningsanalytiker, Edward Snowden.

»Ideen om, at de her programmer skal holdes hemmelige, handler i virkeligheden om at undgå, at magthaverne kan holdes ansvarlige. Det handler ikke om at beskytte staten eller folket«, siger Edward Snowden til Politiken.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce