0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Joke Lith og Diny van Kempen, Holland. Vi havde begge en forælder, der led af demens. Vi vælger at skabe en 3D hjerne med en sund og en ramt side. Den sunde side er lyserød med blodkar og forskellige hjernefunktioner. Den anden side er tilsløret af demens og personlighed og hjernefunktion er fanget af den skadelige sygdom

Kan man brodere sine ravne ud af hovedet?

Den tyske kunstner og tidligere læge Monika Auch har fået folk over hele Vesteuropa til at brodere et selvportræt af deres egen hjerne, fordi hun mener, at vi skal arbejde med vores hænder for at få det bedre i psyken.

FOR ABONNENTER

Og som om det ikke var nok, har hun lige nu også 70 broderede hjerner udstillet i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland. Projektet er lavet i samarbejde med Kunstnerfløjen. Et gammelt psykiatrisk hospital med en kirkegård, der stadig hedder De Hjerneløses Kirkegård, fordi man i 1900-tallet savede hjernerne ud på 2.000 mennesker, der var døde på psykiatrisk hospital, til forskningsformål. Nu har Monika Auch på en måde givet nogle af dem deres hjerner tilbage.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu

Annonce

Mere fra os