0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Gå på opdagelse i Københavns Havns lange historie21. december 2017
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I oktober 2018 lancerede statsministeren og Københavns overborgmester en ambitiøs plan om en ny kæmpemæssig ø ud for Trekroner Fort. I august 2019 blev planerne udvidet. Nu skal Lynetteholmen, som den skal hedde, være endnu større. Når øen efter planen er fuldt udbygget omkring år 2070 vil der være nye boliger og arbejdsplads til tusindvis af københavnere, den vil have en ny metroforbindelse og en havnetunnel. Og så skal projektet også beskytte hovedstaden mod klimaforandringernes stigende vandstand og stormfloder.

Men det vil langtfra være første gang, at København vokser ud i vandet. Gå på opdagelse i nedenstående interaktive grafik og se, hvordan kystlinjen har rykket sig gennem århundrederne. Husk også at læse arkitekturredaktørens (gen)anmeldelser af de mange bydele langs havnen og denne store gennemgang af opfyldet i havnens historie.

OBS: Denne artikel er opdateret i august 2019 med oplysninger om den større ø.

  • Hiv i grafikken, eller tryk på årstallene. På mobil vises ikke små beskrivende tekster. Grafikken ses i det hele taget bedst på en desktopskærm.


Redaktion

Digital tilrettelægger: Peter Jørgensen

Grafik og rentegning: Asmus Lauridsen

Tekst: Nikolaj Heltoft

Kilder: By og Havn samt Københavns Museum

Foto: Jens Dresling

Redaktør: Anders Godthjælp Nielsen


Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden